UPDATE: Handhaving corona-regels voor en door de leden

14-8 Nieuws Beste VVV-ers en bezoekers, 

Hopelijk hebben jullie, ondanks de corona-maatregelen, een mooie zomervakantie. Het was zeker geen stille zomer op VVV: Ongeveer 1/3e van onze jeugdleden t/m 12 jaar hebben meegedaan aan de 1e editie van het VVV Summercamp en veel senioren hebben de weg op woensdag en donderdag gevonden voor het zomeravond hockey en BBQ. 

Het nieuwe seizoen staat ondertussen weer voor de deur. Helaas is het coronavirus nog niet verslagen en loopt het aantal besmettingen in Nederland en Amsterdam weer op. Dat noopt ons om waakzaam te zijn en te blijven handhaven. Hieronder willen we de belangrijkste maatregelen op VVV weer even duidelijk op een rijtje zetten. 

REGISTRATIEPLICHT
Vanaf 17 augustus is het voor alle leden en bezoekers verplicht om je aanwezigheid te registreren. Na een korte gezondheidscheck via het beantwoorden van 5 vragen, word je gevraagd om met je mobiele telefoon een QR-code (bij het toegangshek en clubhuis) te scannen en jouw naam, e-mailadres en mobiele telefoonnummer achter te laten. Zonder deze registratie is het verboden om het complex te betreden. Alleen als je álle vragen met ‘nee’ beantwoordt kan je het sportpark betreden. Houd er rekening mee dat er actieve controles plaats kunnen vinden op registratie. Toon na registratie het incheck scherm aan onze medewerkers als daarom wordt gevraagd. 

Uitzonderingen gelden voor teams die aanwezig zijn vanwege hun vaste trainingsavond(en) of om een wedstrijd te spelen. Het trainings- en wedstrijdschema geldt dan als registratie. Kom je op andere dagen of avonden, dan ben je verplicht om te registeren. 

Wij doen er alles aan om jouw privacy te waarborgen en gaan zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Op registratie is ons privacybeleid van toepassing, te downloaden op onze website. Jouw gegevens worden 14 dagen bewaard voor eventueel bron- en contactonderzoek (conform de richtlijnen van de overheid). 

LOOPLIJNEN CLUBHUIS
Desinfecteer altijden je handen als je het clubhuis betreedt en hou je aan de looplijnen in het clubhuis. Dat betekent dat je het clubhuis alleen betreedt via de voordeur (bij de toiletten) en het clubhuis alleen verlaat via de nooddeuren bij de buitentent. Na bestelling aan de bar, ga je of naar buiten of neem je plaats op de gemarkeerde zitplaatsen. Staan is in het clubhuis of op het terras niet toegestaan. Een speciale ‘corona’ gastheer/vrouw helpt je hierbij graag. 

Probeer bestellen aan de bar zoveel mogelijk door 1 persoon van het team te doen en ga zeker niet met meerdere personen bestellen. Hou je altijd aan de 1,5 meter afstand, ook op het terras, aan tafels en langs de velden. Dit geldt niet alleen de teams, maar zeker ook binnen het team. 

VOORBEPREKINGEN, TEAMUITJES, UITWEDSTRIJDEN
Voorbesprekingen kunnen alleen op plaatsen waar voldoende ruimte is om 1,5m afstand te houden; dus niet in de kleedkamers waar anderen gebruik van maken. Doe de bespreking bij voorkeur buiten op het gras! 

Teamuitjes (met of zonder overnachting) zijn toegestaan, maar ook hier geldt te allen tijde de 1,5m regel. Voor jeugdteams geldt dat de kinderen onderling géén 1,5m afstand hoeven te houden, maar wel ten opzichte van de staf/begeleiding! 

Dit geldt ook voor het meerijden bij uitwedstrijden, zorg dat je vaste groepjes maakt! Wij raden dit ook de jeugdteams aan. Kan je geen afstand houden, gebruik dan, net als in het OV, een mondkapje. 

TERUG VAN VAKANTIE ORANJE/ROOD GEBIED -> ZELF QUARANTAINE
Iedereen boven de 12 jaar oud die de afgelopen weken in een oranje/rood gebied is geweest, krijgt het dringende advies om 14 dagen in zelf-quarantaine te gaan, óók wanneer je geen klachten hebt, en ook na een negatieve test. Dit betekent dat je gedurende deze zelf-quarantaineperiode niet op VVV mag komen, geen afspraken met je team of teamgenoten kan maken en dus zeker niet kan komen trainen of spelen. 

HEB JE KLACHTEN? LAAT JE TESTEN
Heb je klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk? Dan kan je je laten testen op het coronavirus. Maak alleen een afspraak voor een test als je klachten hebt die passen bij het coronavirus. Zonder klachten heeft de corona test geen zin. Bel voor een afspraak met 0800-1202. Blijf verder thuis (zie hierboven zelf-quarantaine) en ga alleen naar buiten voor de test. Heb je andere vragen over het coronavirus? Bel dan naar 0800-1351. 

Daarnaast gaan we er vanuit dat je je bij het betreden van ons sportpark nog steeds conformeert aan de sinds 1 juli geldende richtlijnen en huisregels. Deze zijn reeds gepubliceerd op de website en kun je vinden door HIER te klikken. 

Handhaven van de Corona regels is voor en door de leden. Deze regels zijn voor ons aller gezondheid. Dit kunnen we als Bestuur, medewerkers en vrijwilligers echt niet alleen doen. Spreek elkaar aan en vooral: neem je eigen verantwoordelijkheid door je aan deze regels te houden. Gebruik je gezond verstand! Ook al schat je de kans dat er via jou besmettingen plaatsvinden misschien "klein” in, de gevolgen kunnen zeer groot zijn; het zou kunnen betekenen dat we alsnog niet kunnen hockeyen dit seizoen. We moeten het met z’n allen doen! We rekenen op jullie begrip en medewerking. 

Maak er een mooie en vooral veilige start van de competitie van, 

Het Bestuur
Jurriaan, Margot, Patrick, David, Nikki
 
14-8-2020 Nieuws